De winkel van het museum heeft niet alleen de originele inrichting van begin 1900, maar is ook nu een 'echte' winkel waar een keur aan snoep van vroeger wordt verkocht. Zwart/wit per schepje in een puntzakje al of niet in combinatie met een stuk zoute drop tot en met polkabrokken, ulevellen, ouderwetse appelstroop.
U stapt hier, onder het geklingel van de winkelbel, letterlijk terug in de tijd. Veel wordt nog met de hand afgewogen of per stuk verkocht. Vooral de kleine klanten willen daar nog al eens de tijd voor nemen en de winkeldame speelt daar goed op in. U gaat dan natuurlijk even op de bank in de winkel zitten om, net als vroeger, een praatje te maken, totdat u aan de beurt bent of te genieten van de sfeer.

Achter de toonbank zijn open bakken waarin de onverpakte winkelwaren voor het opscheppen lagen. Boven de toonbank ziet u een ijzeren strip met haken waaraan papieren zakjes in de verschillende maten hangen. Vroeger hingen hier ook zaken die onder de directe aandacht van de bezoekers moesten worden gebracht. Het kleine kastje, vanouds 'het poetskastje' naast de gang, is gevuld met zalfjes, watertjes en poetsmiddelen.
De winkelinrichting is origineel en van begin 1900. De enige modernisering die later werd aangebracht is de granito vloer in de winkel en de gang. Aan het verfwerk wordt alleen het hoogst noodzakelijke gedaan om het authentieke karakter zo goed mogelijk te behouden.

 

geregistreerd museum

Museum De Schilpen is een officieel geregistreerd museum

anbi 58px

Museum De Schilpen
’s-Herenstraat 24
3155 SJ Maasland
Tel. 010 – 591 33 34
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
Zaterdag
1e zondag van de maand
Woensdag (mei t/m september)
Bijzondere feestdagen


11.00-17.00 uur
14.00-17.00 uur
14.00-17.00 uur
14.00-17.00 uur

webdesign: de plantage